Verwarmde motorkleding – Warmte op de top van de Rockies

Een van de mooiste en populairste motorritten in de VS is Colorado’s Top of the Rockies. De rit van 82 mijl gaat twee keer over de Continental Divide en biedt adembenemende uitzichten op enkele van de hoogste toppen van het land, waaronder de twee hoogste toppen van Colorado; Mount Elbert en Mount Massive. Het slingert ook door Leadville, de hoogst gelegen stad van het land, op 10.200 voet. En terwijl ik dit schrijf op 20 juni sneeuwt het daarboven. Dus wat moet een rijder doen? Blijf thuis? Dood vriezen? Of de verwarmde motorkleding aantrekken en genieten van de rit? Je hebt het geraden.

Dit is slechts één voorbeeld Verwarmde bodywarmer waarom verwarmde motorkleding een essentieel onderdeel aan het worden is van de uitrusting van de ervaren motorrijder – het is niet meer alleen voor de winter. In het hoogland waar het paardrijden fantastisch is en de uitzichten spectaculair, zelfs midden in de zomer kan het weer in een oogwenk veranderen en is comfort niet de enige uitdaging. Veiligheid wordt een belangrijk aandachtspunt. Gevoelloze vingers, ijskoude voeten, inflexibiliteit en vertraagde reactietijden kunnen zelfs voor de meest ervaren motorrijder een gevaarlijke situatie opleveren. In het ergste geval kan een koude rijder in zeer korte tijd onderkoeld raken. Helemaal niet goed.

Gelukkig is er hulp beschikbaar — verwarmde motorkleding schiet te hulp. Naarmate de technologie voor verwarmde kleding vorderde, hebben meer fabrikanten lijnen van verwarmde uitrusting ontwikkeld, waardoor het assortiment wordt uitgebreid en de prijs betaalbaar blijft. Verwarmde kleding komt nu in vele vormen voor: handschoenen en handschoenvoeringen, sokken en laarzenvoeringen, jassen en jasvoeringen, broekvoeringen, vesten, sjaals en verwarmde handgrepen. En met de introductie van lichtgewicht, flexibele stoffen en verbeteringen in elektrische circuits, kunt u rekenen op veilige, gemakkelijk in te pakken, winddichte, lichtgewicht, waterdichte, rekbare en bovenal warme kledingstukken.

Verwarmde motorkleding kan worden aangedreven door een oplaadbaar accupakket of door de motor van de motor. Ook aangeboden door de verschillende fabrikanten zijn lijnen van compatibele batterijpakketten, kabels, aansluitingen en adapters. Veel van deze accessoires zijn uitwisselbaar met de verschillende kledingmerken en ook met verschillende merken fietsen. Er zijn ook veel kabelconfiguraties die het gebruik van één stuk verwarmde kleding of meerdere verbonden kledingstukken mogelijk maken voor totaal lichaamscomfort. Nu, dat is de manier om de Rockies te berijden.

Daarover gesproken, Top of the Rockies werd in 1998 door de Amerikaanse minister van Transport aangewezen als National Scenic Byway. de zijweg. Kun je iets veel beters bedenken dan warm te worden op de glorieuze Independence Pass en dan te stoppen voor een koud biertje in het prachtige Aspen? Dacht het niet.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.