Leuke plekken voor een griezelig avontuur: spookachtige locaties

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een kenner bent van alle paranormale Fun Places en vreemde punten, overweeg dan eens een kijkje te nemen in het Roswell UFO Museum in New Mexico.

Als u zin heeft in unieke en ongewone vakantieaccommodaties, overweeg dan een verblijf in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een grote beagle en je kunt uitrusten in het lichaam van de hond. Het is niet alleen een ontspannende plek om te verblijven, maar ook een geweldige fotoplek voor je Instagram-feed.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere, bieden de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, een huiveringwekkende ervaring. De catacomben omvatten honderden gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend aantrekkelijk en toch griezelig gebied dat een blik in het verleden en een gevoel van respect voor de overledene biedt.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in verschillende steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een speciaal middel om je aannames over eten te testen en je op een veel dieper niveau met je waarnemingen te verbinden.

Als je een volger bent van het vreemde en ongewone, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. De residentie is populair vanwege de labyrintische indeling, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Als u in België bent, bezoek dan zeker het Atomium in Brussel. Dit grote raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer is vermenigvuldigd, is een kunstwerk van geavanceerde stijl. Binnen ontdek je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn taak tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 belicht.

Over kunst gesproken: ben je je ooit bewust geworden van het gekke Underwater Sculpture Park in Grenada? Deze unieke bestemming omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld onder het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het is niet alleen een interessante, fantasierijke onderneming, maar het fungeert ook als een verzonnen koraalrif, dat reclame maakt voor het waterleven en de ontwikkeling van koraalriffen.

Als je een voorkeur hebt voor excentriek, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, gemaakt door de fantastische muzikant Salvador Dalí. Het staat vol met zijn psychedelische ontwikkelingen, van ontdooiende klokken tot vreemde sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Overweeg een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico als je een fan bent van alle paranormale en rare dingen. Deze galerij zet zich in voor de beruchte Roswell-gebeurtenis van 1947 en ontdekt de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een interessant gebied om te verkennen.

Het Eiland van de Poppen in Mexico kan uw uitstekende locatie zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker de rillingen over je rug doen lopen.

Denk eens aan een donjon bij de Ariau Amazon Towers in Brazilië als je verlangt naar een voorkeur voor het opmerkelijke in het hart van het Amazone-oerwoud. Deze boomhutverblijven bieden een speciale manier om de rijke elegantie van het bos en de overvloedige wilde dieren te ervaren.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze unieke galerij is gewijd aan het verzamelen, onderhouden en herdenken van de meest verschrikkelijke kunst ter wereld. Het is een locatie waar ‘negatieve’ kunst in de schijnwerpers staat, en waar je in je eentje de grote grens tussen briljant en middelmatigheid kunt overdenken.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een luchtballonervaring kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente charme van dit gebied is de wens van elke digitale fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een opmerkelijke ervaring.

Voor degenen die van alle klassieke en ongewone punten houden, is het International Banana Museum in Mecca, Californië, een prachtige terugkeer naar een verloren periode. Deze unieke galerij is gewijd aan alle aspecten die met bananen te maken hebben, inclusief een overweldigende collectie souvenirs met bananenthema, van posters en speelgoed tot outfits en gadgets voor in de keuken.

Als u zich waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, komt u zeker terecht in een land van dreigende zandstenen zuilen, dichte bossen en steile watervallen. Het is een locatie die lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomboek.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.