De straatmarkten van Estepona: ambachten, antiek en lokale producten

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt strandgangers een dynamische omgeving om te genieten van het zonlicht, de zee en een selectie watersportactiviteiten.

De buitenkanten en muuroppervlakken van de gemeenschap dienen als canvas voor muzikanten uit de hele wereld en de buurt, waardoor een buitengalerij ontstaat die een moderne stijl aan het sociale landschap van Estepona toevoegt. Het Estepona Circus, met zijn levendige processies en verfijnde outfits, voegt een vleugje jovialiteit toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

De kustlijn van Estepona pronkt met blog estepona spanje enkele van de mooiste kustlijnen langs de Costa del Sol. Playa del Cristo, een beschermde baai met goudkleurig zand, biedt een gezinsvriendelijke sfeer en helder water om in te zwemmen. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt een levendige opzet waar strandgangers kunnen genieten van het zonlicht, de zee en een selectie aan watersportactiviteiten.

Van de charmante oude gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en bloeiende biologische tuinen, Estepona verwelkomt vakantiegangers om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving met een uitzonderlijke aantrekkingskracht aan zee. Of u nu de smalle wegen ontdekt, geniet van regionale specialiteiten, of gewoon geniet van het mediterrane zonlicht, Estepona is een fascinerend toevluchtsoord voor wie op zoek is naar de echte aantrekkingskracht van Zuid-Spanje. Estepona, ook wel de ‘werf van de Costa del Sol’ genoemd, wordt is niet alleen een plek voor achtergrond- en natuurliefhebbers, maar ook een paradijs voor golfliefhebbers.

De toewijding van de gemeenschap aan het beschermen van de geheel natuurlijke aantrekkingskracht komt tot uiting in het Orchidarium, een van de grootste collecties orchideeën in Europa. Dit arboretum toont de verscheidenheid aan planten in de omgeving en fungeert als een oase van rust. Een extra hoogtepunt is Selwo Aventura, een omvangrijk wilddierenpark, dat een duidelijke mogelijkheid biedt om unieke huisdieren tegen te komen in een semi-wilde sfeer.

Estepona’s toewijding aan kunst komt tot uiting in de levendige straatkunstscene. De buitenkanten en muuroppervlakken van de gemeenschap fungeren als canvas voor muzikanten uit de hele wereld en de regio, waardoor een buitengalerij ontstaat die een moderne stijl aan het sociale landschap van Estepona toevoegt. Met de Estepona Mural Art Walk kunnen bezoekers van de site deze kunstwerken aan de buitenkant in hun eigen tempo bekijken.

Deze 18e-eeuwse kerk, met zijn opvallende klokkentoren, biedt een kijkje in het bouwerfgoed van Estepona. Al dwalend over de doolhofachtige wegen van de Oude Gemeenschap ontdekken bezoekers geheime schatten, van levendige muurschilderingen tot kleine pleintjes waar bewoners samenkomen voor computergeanimeerde discussies.

De gastronomische scene in Estepona is een evenement van Andalusische smaken en verse mediterrane actieve ingrediënten. Vis en schaaldieren staan in de spotlight, met chiringuitos (eetgelegenheden aan het strand) die gerookte sardines en paella bieden met uitzicht op de zee. De Mercado de Abastos, de standaardmarkt van Estepona, is een kookcentrum waar zowel bezoekers als burgers kunnen genieten van de beste regionale groenten en fruit, van verse vis en schaaldieren tot ambachtelijke kazen en olijven.

De jachthaven van Estepona, Puerto Deportivo, is een levendig centrum waar maritieme aantrekkingskracht hedendaagse kenmerken vervult. Zeilboten en luxe jachten dobberen subtiel in de haven, begrensd door een keur aan winkels, coffeeshops en vis- en schaaldierrestaurants. De dynamische omgeving maakt het een geschikt gebied voor een ontspannen middagwandeling of een sfeervolle nacht aan het water.

Genesteld langs de zonovergoten Costa del Sol in het zuiden van Spanje, wordt Estepona een boeiende kustgemeenschap die gemakkelijk de standaard Spaanse bezienswaardigheid combineert met moderne diensten. Estepona, gevestigd tegen de achtergrond van de heuvels van de Sierra Bermeja en de glinsterende Middellandse Zee, verwelkomt bezoekers van de site om de overvloedige achtergrond, levendige samenleving en de pittoreske aantrekkingskracht van de omgeving te ontdekken.

De toewijding van Estepona aan het beschermen van zijn erfgoed komt tot uiting in het Castillo de San Luis, een citadel die teruggaat tot de 15e eeuw. Het kasteel ligt op een heuvel en biedt adembenemende uitzichten over de gemeenschap en de Middellandse Zee. De Historische Galerij, gehuisvest in het Casa de las Tejerinas, onderzoekt het verleden van Estepona en toont artefacten die de ontwikkeling van de gemeenschap van vroeger tot het hier en nu in kaart brengen.

Van de charmante oude gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en bloeiende kruidentuinen, Estepona verwelkomt toeristen om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving met een ongeëvenaarde aantrekkingskracht aan zee.

Estepona’s toewijding aan openbare kunst omvat onder meer de enorme muurschilderingen. De gemeenschap heeft lege muuroppervlakken daadwerkelijk veranderd in doeken voor grootschalige kunstwerken, met scènes die variëren van waterleven tot historische gelegenheden. Deze muurschilderingen dragen bij aan de online reputatie van Estepona als externe kunstgalerie, en geven een modern tintje aan de sociale identificatie.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.